Menu Close

Ξύλινος Κόσμος

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο, οι εγγραφές άρχισαν.

Δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για να σας ενημερώσουμε για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

Αν σας αρέσει να ασχολείστε με χειροποίητες κατασκευές και ψάχνετε τρόπους και μέσα για κάτι διαφορετικό, οι κατασκευές από ξύλο θα σας ενθουσιάσουν! Τα ξύλινα κοσμήματα και αξεσουάρ είναι ήδη πολύ δημοφιλή στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια πρωτο-εμφανίστηκαν, τα ξύλινα γυαλιά που εντυπωσίασαν με την απλότητά και τη μοναδικότητά τους. Το ξύλο είναι ένα εύχρηστο υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον με πολλές δυνατότητες επεξεργασίας και διακόσμησης για μοναδικά αποτελέσματα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: 20 (μία 2ωρη & έξι 3ωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις) ώρες
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Μέγιστος αριθμός ατόμων 5
Τιμή (προκαταβολή 20+ 2 δόσεις x 70) 160€

Στο σεμινάριο “Ξύλινος κόσμος” προσφέρονται οι βασικές γνώσεις για να ανακαλύψετε τις τεχνικές και δυνατότητες του ξύλου, να δημιουργήσετε μοναδικά και κομψά αντικείμενα και κυρίως να αποκτήσετε τις βάσεις για να μπορέσετε σταδιακά να εξελίξετε τις ικανότητές σας και να γίνεται δημιουργοί των δικών σας ξεχωριστών έργων!

Στον “Ξύλινο Κόσμο” θα έρθετε σε επαφή με τη δημιουργία μικρών χειροποίητων διακοσμητικών αντικειμένων, παιχνιδιών και κοσμημάτων με πρώτη ύλη το ξύλο. Θα εξοικειωθείτε με τα βασικά εργαλεία και υλικά που χρειάζονται και θα εξασκηθείτε σε ποικίλα δημιουργικά θέματα.

Το κάθε μάθημα χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη:

1. Το πρώτο μέρος αφορά την κοπή του ξύλου, ώστε να δημιουργηθεί το βασικό περίγραμμα του αντικειμένου με βάση ορισμένα πατρόν που θα προσφέρονται από την εισηγήτρια. Τα κομμάτια ξύλου που θα χρησιμοποιηθούν είναι μικρού πάχους (3-5 χιλιοστών) και εύχρηστα προς όλους, ιδανικά για χειροποίητες κατασκευές.

2. Στο δεύτερο μέρος θα γίνει η διακόσμηση του ξύλινου αντικειμένου, μέσα από μια πληθώρα επιλογών. Στο τέλος κάθε μαθήματος οι συμμετέχοντες παίρνουν το προσωπικό τους αντικείμενο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε για τους ίδιους, είτε ως δώρο στα αγαπημένα τους πρόσωπα! Συνολικά στον κύκλο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα καταφέρουν να διαμορφώσουν διάφορα μοναδικά έργα και κυρίως να αποκτήσουν τις γνώσεις για να δημιουργήσουν στο μέλλον ακόμα περισσότερα.

Σημειώσεις: 

  • Ολιγάριθμο τμήμα 5 συμμετεχόντων 
  •  Στο συνολικό ποσό του σεμιναρίου (160 ευρώ) περιλαμβάνεται και το κόστος υλικών/ εργαλείων ύψους 20 ευρώ, που χρειάζονται ανά συμμετέχοντα προς ατομική χρήση. Τα υπόλοιπα απαραίτητα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι δώρο της Seminarialand!
  • Η συνάντηση στις 28/10/ 2016 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω Εθνικής Εορτής, αλλά  σε συνεννόηση με την εισηγήτρια και τους συμμετέχοντες θα μεταφερθεί σε διαφορετική ημέρα ή απευθείας στην επόμενη εβδομάδα.

(Η φωτογραφία που συνοδεύει το σεμινάριο είναι ενδεικτική του στυλ των σχεδίων που θα παραχθούν).

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!

texni-xeirotexnia

kovani thaleia Κοβάνη Θάλεια.  Είναι απόφοιτη του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων και εξειδικεύεται στον αρχιτεκτονικό φωτορεαλισμό. Στη μέχρι τώρα επαγγελματική της πορεία έχει δραστηριοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, όπως η διακόσμηση, οι μελέτες αρχιτεκτονικού φωτισμού, ο σχεδιασμός με ψηφιακά μέσα και το κόσμημα. Με κοινή φιλοσοφία ως προς το σχεδιασμό κοσμημάτων και μικρών διακοσμητικών αντικειμένων, έχει δημιουργήσει τόσο χειροποίητα έργα όσο και αντικείμενα με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, όπως αυτή του 3d printingΕίναι εισηγήτρια σεμιναρίων για κατασκευές χειροποίητων αντικειμένων αλλά και επαγγελματικών προγραμμάτων σχεδίασης σε υπολογιστή.

Extras: Εκπαιδεύτηκε στις πλαστικές τέχνες από την καλλιτέχνιδα Ολύβια Κυριακοπούλου, ενώ γλυπτά και κοσμήματα από σύγχρονα υλικά ήταν τα κύρια αντικείμενα ενασχόλησής της, τα οποία με ενθουσιασμό συνεχίζει να εξελίσσει σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύει πως “αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάς”, ενώ όταν δεν σερφάρει στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες τέχνης, απολαμβάνει βόλτες και παιχνίδια με τον σκύλο της.