Menu Close

Workshop | Χριστουγεννιάτικο Κόσμημα

christmas jewells workshop

Workshop |Χριστουγεννιάτικο Κόσμημα

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο, οι εγγραφές άρχισαν.

Δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για να σας ενημερώσουμε για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

Το Workshop | Χριστουγεννιάτικο Κόσμημα δίνει ακόμα περισσότερη λάμψη στα Χριστούγεννα που έρχονται, γιατί θα περάσουμε μαζί 8 λαμπερές  ώρες στον κόσμο του χειροποίητου κοσμήματος, θα μεταμορφώσουμε το μέταλλο, θα του δώσουμε διαφορετικές υφές και όγκους, θα το στολίσουμε με κρύσταλλα και φούντες και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα κοσμήματα, για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: (τέσσερις 2ωρες συναντήσεις) 8 ώρες
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Έναρξη σεμιναρίου με τη συμμετοχή 5 ατόμων
Τιμή offerland 100€ (50 με εγγραφή + 50 εως τελευταία συνάντηση)

Το Workshop | Χριστουγεννιάτικο Κόσμημα, απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται για την καλλιτεχνική χειροτεχνία και θέλουν μια συνοπτική γνωριμία με την τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος (τμήμα Αρχαρίων). Θα διδαχτούν τις πιο βασικές τεχνικές της αργυροχοΐας, δηλαδή της κατασκευής κοσμήματος με πρώτη ύλη το μέταλλο (ορείχαλκο, αλπακά και χαλκό). Αυτό το υλικό θα το κόψουμε σε συγκεκριμένα σχήματα, θα το διαμορφώσουμε και θα το διακοσμήσουμε με διαφορετικούς τρόπους δημιουργώντας εντυπωσιακά κοσμήματα!

Το Workshop | Χριστουγεννιάτικο Κόσμημα περιλαμβάνει βασικές τεχνικές αργυροχοΐας και την εφαρμογή τους:

 • Κόψιμο μετάλλων με σέγα
 • Λιμάρισμα
 • Φινίρισμα
 • Σφυρηλάτηση
 • Τεχνικές μορφοποίησης μετάλλων

Με αυτές τις τεχνικές θα κατασκευάζουμε σε κάθε συνάντηση και από ένα νέο κόσμημα, ενώ στο τέλος του εργαστηρίου θα έχετε δημιουργήσει:

 • Μακρύ Κολιέ Χιονονιφάδα (ατομική επιλογή χρώματος μετάλλου*)
 • Σετ κοσμημάτων με Αστέρια (σκουλαρίκια και μενταγιόν) 
 • Κολιέ με Άγγελο (ατομική επιλογή υφής** και χρώματος μετάλλου*)
 • Βραχιόλι «2017» με εκμάθηση βασικής τεχνικής μακραμέ, που είναι η τέχνη της κομποδετικής (ατομική επιλογή χρώματος μετάλλου* και υφής** : σφυρήλατη, ματ, γυαλιστερή)

*επιλογή χρώματος μετάλλου: ορείχαλκος, αλπακάς και χαλκός

** επιλογή υφής: σφυρήλατη, ματ, γυαλιστερή

Σε 8 ώρες θα διδαχθείτε βασικές τεχνικές αργυροχοΐας, θα ξεδιπλώσετε την καλλιτεχνική σας φύση και θα πάρετε σπίτι μαζί σας όλες αυτές τις λαμπερές δημιουργίες, που θα έχετε ολοκληρώσει παρέα με την εξαιρετική δημιουργό Όλγα- Μαρία Τσιλιγκίρογλου!

 • Μακρύ Κολιέ Χιονονιφάδα (ατομική επιλογή χρώματος μετάλλου*)
 • Σετ κοσμημάτων με Αστέρια (σκουλαρίκια και μενταγιόν) 
 • Κολιέ με Άγγελο (ατομική επιλογή υφής** και χρώματος μετάλλου*)
 • Βραχιόλι «2017» με εκμάθηση βασικής τεχνικής μακραμέ, που είναι η τέχνη της κομποδετικής (ατομική επιλογή χρώματος μετάλλου* και υφής** : σφυρήλατη, ματ, γυαλιστερή)

Για επιδόρπιο μερικές φωτογραφίες από όσα θα κάνετε δώρο σε εσάς ή τις φίλες σας αυτά τα Χριστούγεννα!

Σημείωση: Στην τιμή του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνονται τα εργαλεία και τα ατομικά υλικά

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας και η καταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!  

texni-xeirotexnia-seminario-thessaloniki

 

Αναλυτικά οι τεχνικές που θα διδαχθείτε:

Κόψιμο και λιμάρισμα του μετάλλου

Σχεδιασμός, αποτύπωση του σχήματος στο μέταλλο και κόψιμο του μετάλλου με σέγα. Το σχήμα που έχει κοπεί θα λιμαριστεί προσεκτικά για να τελειοποιηθεί.

Φινίρισμα

Με το φινίρισμα θα γυαλίσουμε το μέταλλο και θα τελειοποιήσουμε το κόσμημά μας χρησιμοποιώντας σμυριδόχαρτο.

 

Σφυρηλάτηση

Χρησιμοποιώντας ειδικά, διαφορετικά σφυριά θα διακοσμήσουμε την επιφάνεια του μετάλλου με ποικίλα αποτυπώματα που θα δώσουν ξεχωριστή υφή στο κόσμημα.

Τεχνικές μορφοποίησης μετάλλων

Θα διαμορφώσουμε το μέταλλο, ούτως ώστε να του δώσουμε όγκο και κοίλα μορφή με τη βοήθεια των ειδικών εργαλείων.

photo-olga-tsiligkiroglou-kosmima Τσιλιγκίρογλου Όλγα- Μαρία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε “Strategic Management” στο Kingston University του Λονδίνου και “Καινοτομικές & Τεχνολογικές Εφαρμογές στη Βιομηχανία” στο Α.ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, “Τεχνικές Χειροποίητου Κοσμήματος & Σχεδιασμού” στο ΙΕΚ Τριανδίας, “Βασικές τεχνικές αργυροχοΐας” στη Σχολή Ελευθέρων Σπουδών “Χελιδόνης”, “Product Design” στο Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο και “DigiMa – Digital Marketing  and Social Networks” στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2016 με τη συλλογή κοσμημάτων “Beach Treasures” πήρε μέρος στην 1η Διεθνή Έκθεση “SEA(S)” που έλαβε χώρα στο Ιόνιο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού, στην Κεφαλονιά. Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε η συνεργασία της με τον ζωγράφο Βασίλειο Σοφιανίδη δημιουργώντας την συλλογή κοσμημάτων  “Horse Collection”, η οποία συνοδεύει μεγάλο μέρος των έργων του σε Διεθνείς παρουσιάσεις. Το 2015 συμμετείχε στη Θεατρική Παράσταση “13” σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα “Κύκλος της Ζωής”, δράση της Κοινωνικής Οργάνωσης “Δέντρο Ζωής”, αναλαμβάνοντας την επιμέλεια και κατασκευή των θεατρικών μασκών. Είναι η Δημιουργός του “OlgaMaria Jewel Inspirations”, ενώ οι δημιουργίες της πωλούνται σε όλο τον κόσμο και εκτίθενται σε διάφορα τοπικά φεστιβάλ τέχνης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Θεωρούνται μικρές πολυτέλειες, που τις απολαμβάνουν αποκλειστικά εκείνοι που αγαπούν το ντελικάτο στυλ!

Extras

Το motto για το έργο της είναι “Minimal, Fine… but still Delicate!”. Πιστεύει ότι η εκπαίδευση σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως αντικειμένου,  σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις καλύτερα των εαυτό σου. Παρακολουθεί σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες γεύσεις και κρασιά. Σπάει τη ρουτίνα της καθημερινότητας με καινούργιες ιστορίες και φρέσκιες εμπειρίες, που τις μεταφέρει με το δικό της συμβολικό τρόπο στις δημιουργίες της.