Menu Close

Workshop | Χριστουγεννιάτικα δώρα από ξύλο

xmas workshop wooden gifts

Workshop | Χριστουγεννιάτικα δώρα από ξύλο

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο, οι εγγραφές άρχισαν.

Δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για να σας ενημερώσουμε για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

Αυτά τα Χριστούγεννα  μπορείς να διακοσμήσεις το χώρο σου και να κάνεις δώρα στα αγαπημένα σου πρόσωπα με δημιουργίες φτιαγμένες από σένα με βασικό υλικό το ξύλο! 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: (τέσσερις 3ωρες συναντήσεις) 12 ώρες
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Έναρξη σεμιναρίου με τη συμμετοχή 5 ατόμων
Τιμή (περιλαμβάνονται εργαλεία & υλικά) offerland 80€

Στο Workshop | Χριστουγεννιάτικα δώρα από ξύλο, δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία, ούτε να ξέρεις σχέδιο και πατρόν, να καταβάλλεις ιδιαίτερη δύναμη ή να χρησιμοποιήσεις βαρύ και «επικίνδυνο» εξοπλισμό για να φτιάξεις μοναδικά χριστουγεννιάτικα δώρα για τους φίλους σου ή διακοσμητικά αντικείμενα για το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ σου, δηλαδή δώρα για το σπίτι σου!

Μέσα από αυτή τη σύντομη γνωριμία μας με το ξύλο, θα καταφέρεις να μάθεις τα βασικά εργαλεία, υλικά και τεχνικές χειροποίητων ξύλινων αντικειμένων, να δημιουργήσεις τουλάχιστον 4 δικά σου κομμάτια και κυρίως να αποκτήσεις τις γνώσεις για να δημιουργήσεις στο μέλλον ακόμα περισσότερα!

Πληροφορίες

Τα είδη ξύλου που θα χρησιμοποιήσουμε είναι εύχρηστα, ιδανικά για χειροποίητες κατασκευές και μικρού πάχους 3-5χιλ. Τα θέματα είναι οργανωμένα ανά βαθμό δυσκολίας και όλα τα μαθήματα συνοδεύονται από πατρόν, που θα λειτουργήσουν ως “οδηγοί” για να μπορείς να κόψεις τέλεια το περίγραμμά σου πάνω στο ξύλο!

Οι διακοσμητικές προτάσεις, οι εναλλακτικές που σου προτείνουμε, καθώς και οι χρήσεις των αντικειμένων είναι ενδεικτικές! Μας αρέσει να σε βλέπουμε να δοκιμάζεις, να πειραματίζεσαι και να αφήνεις ελεύθερη  τη φαντασία σου, δημιουργώντας μοναδικό αποτέλεσμα σε κάθε συνάντηση!

Παρακάτω ενδεικτικές δημιουργίες του Workshop!

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας και η καταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!  

art-pallette-brush-color

 

Το Workshop | Χριστουγεννιάτικα δώρα από ξύλο, αποτελείται από τέσσερις 3ωρες συναντήσεις και χωρίζεται σε 2 θεματικές ενότητες  που περιλαμβάνουν στολίδια και αντικείμενα… με άρωμα Χριστουγέννων φυσικά!

1η συνάντηση

Θέμα: Χριστουγεννιάτικα στολίδια – Κρεμαστός Χιονάνθρωπος

Τεχνική: Κοπή κομματιών, λείανση τους, διακόσμηση με ακρυλικά χρώματα, βερνίκι και πυρογράφο (τεχνική γραφής ή διακόσμησης με θερμότητα. Μπορείτε να γράψετε ακόμα και το όνομά σας ή το όνομα εκείνου στον οποίο θα χαρίσετε το δώρο σας!)

 

2η συνάντηση

Θέμα:  Χριστουγεννιάτικα στολίδια – Κρεμαστό Διάτρητο σπιτάκι με αστέρι

Η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινάει πάντα μέσα από το σπίτι και τη θαλπωρή του. Ένα συμβολικό αντικείμενο που θα στολίσει,  είτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε τον τοίχο ή την πόρτα σου!

Τεχνική: Κοπή κομματιών, λείανση τους, τεχνική διάτρητου, διακόσμηση με ακρυλικά χρώματα και βερνίκι. 

 

3η συνάντηση

Θέμα:  Διακοσμητικό αντικείμενα – Επιτραπέζιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με υποδοχή ρεσώ

Διαφορετικά κομμάτια ξύλου ενώνονται αφήνοντας κενά, για να διαπερνά το φως του κεριού! Ένα αντικείμενο που εκπέμπει διακριτική πολυτέλεια, εντείνοντας την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Τεχνική: Κοπή κομματιών, λείανση τους, ένωση ξύλινων κομματιών, διακόσμηση με ακρυλικά χρώματα, μεταλλική βαφή και βερνίκι με εύκολη τεχνική ιδανική για γεωμετρικά σχέδια.

 

4η συνάντηση:

Θέμα:  Χρηστικό αντικείμενα – Παιδική μολυβοθήκη με εικονογράφηση πιγκουίνου

Ποιο παιδάκι θα πάρει το δώρο σου, που θα το συνοδεύει μια ζωή; Σκέψου ότι το ξύλο είναι ένα υλικό που δεν το αγγίζει εύκολα ο χρόνος, γι’ αυτό και τα ξύλινα δώρα είναι ανεκτίμητης αξίας, ακόμα κι αν το κόστος τους είναι χαμηλό!

Τεχνική: Κοπή κομματιών, λείανση τους, ένωση ξύλινων κομματιών, διακόσμηση με μεταφορά εικόνας σε ξύλο, χρώματα και βερνίκι.

kovani thaleia Κοβάνη Θάλεια. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων και εξειδικεύεται στον αρχιτεκτονικό φωτορεαλισμό. Στη μέχρι τώρα επαγγελματική της πορεία έχει δραστηριοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, όπως η διακόσμηση, οι μελέτες αρχιτεκτονικού φωτισμού, ο σχεδιασμός με ψηφιακά μέσα και το κόσμημα. Με κοινή φιλοσοφία ως προς το σχεδιασμό κοσμημάτων και μικρών διακοσμητικών αντικειμένων, έχει δημιουργήσει τόσο χειροποίητα έργα όσο και αντικείμενα με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, όπως αυτή του 3d printingΕίναι εισηγήτρια σεμιναρίων για κατασκευές χειροποίητων αντικειμένων αλλά και επαγγελματικών προγραμμάτων σχεδίασης σε υπολογιστή.

Extras: Εκπαιδεύτηκε στις πλαστικές τέχνες από την καλλιτέχνιδα Ολύβια Κυριακοπούλου, ενώ γλυπτά και κοσμήματα από σύγχρονα υλικά ήταν τα κύρια αντικείμενα ενασχόλησής της, τα οποία με ενθουσιασμό συνεχίζει να εξελίσσει σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύει πως “αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάς”, ενώ όταν δεν σερφάρει στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες τέχνης, απολαμβάνει βόλτες και παιχνίδια με τον σκύλο της.