Menu Close

VELLUM CERTIFICATE FOR WAITERS

Το πρόγραμμα "Πιστοποιημένος Τραπεζοκόμος" είναι διαθέσιμο, οι εγγραφές άρχισαν.

Δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για να σας ενημερώσουμε για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

Το “Vellum certificate for waiters” είναι μοριοδοτούμενο πρόγραμμα εξειδικευμένων δεξιοτήτων το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει τους απασχολούμενους στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: ΔΩΡΕΑΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 400 ΩΡΕΣ

VIDEO: ΝΑΙ

ΗΧΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΝΑΙ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΔΩΡΕΑΝ

ECVET: 33

ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ: ΕΛΚΕΔΙΜ ΚΔΒΜ2, ΚΩΔ. ΕΟΠΠΕΠ: 2000453

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ: 190 €

ΦΟΡΕΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: VELLUM GLOBAL EDUCATIONAL SERVICES

Τι είναι το “Vellum certificate for waiters”;

Ο τομέας της εστίασης και των τουριστικών επαγγελμάτων βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε περιζήτητους επαγγελματικούς κλάδους καθώς αποτελείται από επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση, για τα οποία προβλέπονται συνεχώς νέες προοπτικές απασχόλησης. Το πιστοποιητικό εξειδικευμένων δεξιοτήτων “Vellum certificate for waiters” έχει σκοπό να βοηθήσει τους απασχολούμενους στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης, έναν κλάδο που έχει ιδιαίτερη ζήτηση στη χώρα μας και συγκεκριμένα αφορά ήδη εργαζομένους ή άτομα που ενδιαφέρονται να ασκήσουν το επάγγελμα του τραπεζοκόμου (σερβιτόρου).

Σε ποιους απευθύνεται το “Vellum certificate for waiters”;

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Στους νεοεισερχόμενους στο χώρο της εστίασης αφού αποτελεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, καθώς η εξυπηρέτηση των πελατών αποτελεί κάτι περισσότερο από απλό σερβίρισμα εδεσμάτων και ποτών.
  • Στους απασχολούμενους του κλάδου (επιχειρηματίες εστίασης, F&Β Managers, Maitre, σερβιτόρους) καθώς αποτελεί ένα βασικό εργαλείο αναβάθμισης γνώσεων και απόκτησης των απαραίτητων δεξιοτήτων για την άριστη εξυπηρέτηση πελατών, την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων, αλλά και την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Εκπαιδευτικοί στόχοι:

  • Να γνωρίζουν τη θεωρία που αφορά στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.
  • Να γνωρίζουν , να υιοθετούν και να εφαρμόζουν την ιεραρχία και τις αρμοδιότητες των υπάλληλων στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.
  • Να περιγράφουν και να εφαρμόζουν τις διαδικασίες του σερβιρίσματος (πριν, κατά, και μετά).
  • Να γνωρίζουν τον εξοπλισμό του εστιατορίου και τη χρήση του.
  • Να περιγράφουν και να εφαρμόζουν τους τρόπους σερβιρίσματος.
  • Να περιγράφουν τα γεύματα και τους κανόνες σύνταξης μενού.
  • Να ερμηνεύουν και να εφαρμόζουν το savoir vivre.
  • Να προτιμούν ανάλογα με τις συνθήκες το σωστό τρόπο σερβιρίσματος
  • Να διαχειρίζονται σωστά τα παράπονα των πελατών
  • Να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο τους.
  • Να προσέχουν την εμφάνιση τους.
  • Να προτείνουν εδέσματα, ποτά και κρασί σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.
  • Να γνωρίζουν τους γενικούς κανόνες Υγιεινής

Με την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα λάβετε:

  • Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.
  • Πιστοποιητικό “Vellum certificate for waiters”.
  • Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass όπου απονέμονται βαθμοί ECVET.
    • Ιστορική αναδρομή
    • Οι επισιτιστικές επιχειρήσεις
    • Οι εργαζόμενοι στα τμήματα
    • Το εστιατόριο
    • Art de la table
    • Τα γεύματα
    • Σερβίρισμα πελατών
    • Σερβίρισμα κρασιού
    • Σερβίρισμα ποτών
    • Γενικοί κανόνες υγιεινής

Ράπτη Βασιλική

H Ράπτη Βασιλική μεγάλωσε και ολοκλήρωσε την βασική της εκπαίδευση στην επαρχεία Ελασσόνας, ως άριστη μαθήτρια.  Με ξεκάθαρο προσανατολισμό στον τουρισμό, σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  έλαβε πτυχίο Παιδαγωγικής και Εκπαιδευτικής Επάρκειας, καθώς, πτυχίο Συμβούλου(ΣΕΠ) με Ειδίκευση στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό. Επαγγελματικά ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία από το 1996 σε διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις, πλέον ως σύμβουλος σε θέματα προσωπικού και εκπαίδευσής του, καθώς και με το ΙΝΣΕΤΕ ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία:  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως εργαστηριακός συνεργάτης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας, στην μεταδευτεροβάθμια στις σχολές του Υπουργείου Τουρισμού και Παιδείας, αλλά και σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς, όπως τα ΕΛ.ΚΕ. ΔΙ.Μ, ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Επιστημονική Υπεύθυνη προγραμμάτων Τουριστικών σπουδών.

Σε ερευνητικό επίπεδο ασχολείται με τη Διαπολιτισμικότητα, τη σημασία αυτής στην εκπαίδευση και στον Τουρισμό, ενώ οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού με έμφαση στον Αγροτουρισμό αποτελεί  ένα εξίσου σημαντικό αντικείμενο μελέτης. Βασική επιδίωξη των προσπαθειών της είναι η απόκτηση Τουριστικής Συνείδησης όλων όσων άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στο τουριστικό σύστημα.