Menu Close

Βασικές Αρχές Improv Comedy

vasikes arxes improv comedy

Βασικές Αρχές Improv Comedy

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο, οι εγγραφές άρχισαν.

Δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για να σας ενημερώσουμε για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

Βασικές Αρχές Improv Comedy

Θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί κωμωδίας σε ένα τρίωρο για κοιλιακούς six pack

Οι δημιουργοί της Seminarialand έχουν ήδη χτίσει πόντο- πόντο τους κοιλιακούς τους έχοντας μείνει ξέπνοοι από τα γέλια, γιατί υπήρξαν ευτυχείς ηθικοί αυτουργοί (δηλαδή θεατρικό κοινό) σε παραστάσεις Improv comedy.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Έναρξη σεμιναρίου με τη συμμετοχή 8 ατόμων
Μέγιστος αριθμός ατόμων 12
Τιμή offerland/ εξοφληση κατα την εγγραφη 25€

Επίπεδο συμμετεχόντων
Αρχάριοι (δεν απαιτείται καμία εμπειρία στο θέατρο ή τον αυτοσχεδιασμό)

Ενδυματολογικός Κώδικας
Καλή διάθεση, κέφι και φυσικά άνετα ρούχα (όχι τζιν, προτιμήστε φόρμες)

Περιγραφή σεμιναρίου 
Στο τρίωρο αυτό σεμινάριο θα έχετε να την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά το θεατρικό αυτοσχεδιασμό με στόχο την κωμωδία και τις βασικές αρχές του.

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο δεν είναι κάτι καινούριο για το εξωτερικό, αλλά κάνει τα πρώτα του σταθερά βήματα στην Ελλάδα . Δειλά- δειλά έχουν αρχίσει να δημιουργούνται οι πρώτες ομάδες Improv Comedy και να οργανώνουν ξεκαρδιστικές παραστάσεις. Αν θέλεις να δεις πως είναι να δημιουργείς ολόκληρες ιστορίες και χαρακτήρες από το μηδέν, ήρθε η ώρα σου!

Στόχος σεμιναρίου Improv Comedy

Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το Improv, γιατί ο αυτοσχεδιασμός δεν είναι απλά ένα θεατρικό εργαλείο, αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό γνωρίζεις νέα άτομα, μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, αντιμετωπίζεις τις φοβίες και τα άγχη σου -καθώς έρχεσαι αντιμέτωπος με όλα αυτά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων- μαθαίνοντας να βλέπεις τη ζωή όπως ένας αυτοσχεδιαστής: Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό, υπάρχει μόνο ένα αναπάντεχο και διασκεδαστικό αποτέλεσμαδιαφορετικό κάθε φορά, αφού ο η λέξη «αυτοσχεδιασμός» είναι η επικεφαλίδα και ο επίλογος του Improv Comedy!

Ενότητες τρίωρου σεμιναρίου

Ζέσταμα
Προετοιμάζουμε μυαλό, σώμα και φωνή για όσα θα ακολουθήσουν. Περιλαμβάνεται άσκηση χαμηλής έντασης, π.χ. γρήγορο περπάτημα.

Ασκήσεις Τεχνικής
Εκπαιδευόμαστε σε κάποιες βασικές δομές, που συνδέονται με την παρουσία μας στη σκηνή και τη στάση του σώματος, καθώς και κάποιες τεχνικές αυτοσχεδιασμού που ξεκλειδώνουν το μυαλό μας.

Παιχνίδια
Στον αυτοσχεδιασμό με τον όρο παιχνίδια εννοούμε κάποιες «δομές» που χρησιμοποιούμε, για να υπάρξει αποτέλεσμα με κωμικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα στο παιχνίδι «Μόνο ερωτήσεις» συμμετέχουν πολλοί παίκτες και οι «εμπλεκόμενοι» επιτρέπεται να μιλούν μόνο με ερωτήσεις!

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας και η καταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!

texni-xeirotexnia-seminario-thessaloniki

 

kintis konstantinos Κιντής Κωνσταντινος.  Eίναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μουσικός, εμψυχωτής και improviser. Διδάσκει εδώ και πέντε χρόνια στις τάξεις του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Διδάσκει επίσης μουσική ως δεύτερη ανάθεση και οργανώνει παιχνίδια με γονείς και παιδιά, εντός και εκτός τάξης. Αποφοίτησε από την ImproVibe και ξεκίνησε να σπέρνει Improv στις άλλες γειτονιές της Αθήνας, την Κόρινθο, το Αίγιο και την Πάτρα, ώσπου βρέθηκε Θεσσαλονίκη. Έψαξε να βρει Improv και δε βρήκε, οπότε γεννήθηκε η Ya Impro (yes and improvise). Είναι ο δημιουργός και ένας απ’ τους εκπαιδευτές της Σχολής Ya Impro, της πρώτης οργανωμένης εκπαίδευσης με βάση τον αυτοσχεδιασμό στη Θεσσαλονίκη. 

Όντας ένας απ’ τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το Improv Musical στην Ελλάδα καθώς και με τα εργαλεία του Improv στη Σχολική Τάξη έχει εκπαιδεύσει πολλές ομάδες ενηλίκων αλλά και παιδιών. Ως μέλος των Improvatores έχει συμμετάσχει σε πλήθος παραστάσεων και φεστιβάλ και έχει οργανώσει ποικίλα σεμινάρια με άξονα το “παιχνίδι”. Πλέον τρέχει τη Ya Impro και παράλληλα οργανώνει διαφορά πρότζεκτ με άξονα την εκπαίδευση και το improv, τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους που θέλουν να ζουν σαν παιδιά.