Βασικές Αρχές Improv Comedy

Θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί κωμωδίας σε ένα τρίωρο για κοιλιακούς six pack

Οι δημιουργοί της Seminarialand έχουν ήδη χτίσει πόντο- πόντο τους κοιλιακούς τους έχοντας μείνει ξέπνοοι από τα γέλια, γιατί υπήρξαν ευτυχείς ηθικοί αυτουργοί (δηλαδή θεατρικό κοινό) σε παραστάσεις του Στέλιου Ανατολίτη και της ομάδας του!

Επίπεδο συμμετεχόντων
Αρχάριοι (δεν απαιτείται καμία εμπειρία στο θέατρο ή τον αυτοσχεδιασμό)

Ενδυματολογικός Κώδικας
Καλή διάθεση, κέφι και φυσικά άνετα ρούχα (όχι τζιν, προτιμήστε φόρμες)

 

Περιγραφή σεμιναρίου 
Στο τρίωρο αυτό σεμινάριο θα έχετε να την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά το θεατρικό αυτοσχεδιασμό με στόχο την κωμωδία και τις βασικές αρχές του.

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο δεν είναι κάτι καινούριο για το εξωτερικό, αλλά κάνει τα πρώτα του σταθερά βήματα στην Ελλάδα . Δειλά- δειλά έχουν αρχίσει να δημιουργούνται οι πρώτες ομάδες Improv Comedy και να οργανώνουν ξεκαρδιστικές παραστάσεις. Αν θέλεις να δεις πως είναι να δημιουργείς ολόκληρες ιστορίες και χαρακτήρες από το μηδέν, ήρθε η ώρα σου!

 

Στόχος σεμιναρίου Improv Comedy

Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες το Improv, γιατί ο αυτοσχεδιασμός δεν είναι απλά ένα θεατρικό εργαλείο, αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό γνωρίζεις νέα άτομα, μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, αντιμετωπίζεις τις φοβίες και τα άγχη σου -καθώς έρχεσαι αντιμέτωπος με όλα αυτά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων- μαθαίνοντας να βλέπεις τη ζωή όπως ένας αυτοσχεδιαστής: Δεν υπάρχει λάθος ή σωστό, υπάρχει μόνο ένα αναπάντεχο και διασκεδαστικό αποτέλεσμα, διαφορετικό κάθε φορά, αφού ο η λέξη «αυτοσχεδιασμός» είναι η επικεφαλίδα και ο επίλογος του Improve Comedy!

Ενότητες τρίωρου σεμιναρίου

Ζέσταμα
Προετοιμάζουμε μυαλό, σώμα και φωνή για όσα θα ακολουθήσουν. Περιλαμβάνεται άσκηση χαμηλής έντασης, π.χ. γρήγορο περπάτημα.

Ασκήσεις Τεχνικής
Εκπαιδευόμαστε σε κάποιες βασικές δομές, που συνδέονται με την παρουσία μας στη σκηνή και τη στάση του σώματος, καθώς και κάποιες τεχνικές αυτοσχεδιασμού που ξεκλειδώνουν το μυαλό μας.

Παιχνίδια
Στον αυτοσχεδιασμό με τον όρο παιχνίδια εννοούμε κάποιες «δομές» που χρησιμοποιούμε, για να υπάρξει αποτέλεσμα με κωμικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα στο παιχνίδι «Μόνο ερωτήσεις» συμμετέχουν πολλοί παίκτες και οι «εμπλεκόμενοι» επιτρέπεται να μιλούν μόνο με ερωτήσεις!

 

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας και η καταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!

texni-xeirotexnia-seminario-thessaloniki