Σεμινάριο “Διαχείριση θυμού στη σχέση γονέων- παιδιών” με δωρεάν συμμετοχή για τους γονείς της Glossoland!

Στο 3ωρο σεμινάριο “Διαχείριση θυμού στη σχέση γονέων-παιδιών” θα κατανοήσουμε, πώς η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών μιας οικογένειας αρκετές φορές οδηγεί σε οικογενειακές συγκρούσεις και πώς ο θυμός μπορεί να εκφραστεί αποτελεσματικά για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τη σχέση με τα παιδιά μας.

Οι συνεχείς αλλαγές των παιδιών καθώς μεγαλώνουν και κατ’επέκταση η ανάπτυξη της διαφορετικότητας τους, μπορεί να δημιουργήσουν αγωνία στους γονείς και αίσθηση απώλειας του ελέγχου. Μέσα από τη σύγκρουση προκύπτει η σύνθεση και στη συνέχεια, η βελτίωση, η εξέλιξη. Άρα, στη διαδικασία ωρίμανσης των μελών μιας οικογένειας και των σχέσεών τους είναι βασικό και φυσιολογικό κομμάτι η ύπαρξη συγκρούσεων. Συγκρούσεις μεταξύ των γονιών, συγκρούσεις μεταξύ των παιδιών, συγκρούσεις μεταξύ γονιών και παιδιών. Όποια μορφή και να παίρνει η σύγκρουση, αποτελεί μια εξελικτική διαδικασία, αρκεί να είναι μέσα σε πλαίσια.

Ο θυμός μπορεί να γίνει δυσλειτουργικός στην επικοινωνία και στις σχέσεις με τα παιδιά μας, αλλά και στη σχέση με τον εαυτό μας. Όταν δεν εκφράζουμε αποτελεσματικά το θυμό μας, μπορεί να στραφεί μέσα μας, να γυρίσει πίσω στον εαυτό μας ή να πληγώσει τα παιδιά μας. Η μη έκφραση του θυμού, μπορεί επίσης να οδηγήσει στην παθολογική έκφραση του θυμού, όπως είναι η παθητική – επιθετική συμπεριφορά  δηλαδή, το να κρίνουμε ή να υποβιβάζουμε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις και την επικοινωνία με τα παιδιά.

Είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε, εάν δεν το γνωρίζουμε ήδη, για ποιο λόγο είμαστε θυμωμένοι, είτε εμείς ως γονείς είτε τα παιδιά μας. Ποια είναι η πραγματική αιτία πέρα απ όλες τις αφορμές που προκαλεί το θυμό μας; Ποιες ανάγκες μας δεν καλύπτονται; Τι ευθύνεται γι αυτό;

Σε αυτό το σεμινάριο θα γνωρίσουμε πώς να αντιλαμβανόμαστε το θυμό μας και πώς να τον εκφράζουμε αποτελεσματικά, έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας και τα παιδιά μας.

Δομή σεμιναρίου

  • Συνάντηση- Γνωριμία-Αυτοπαρουσίαση

Παρουσίαση της εισηγήτριας και όλων των συμμετεχόντων στον κύκλο, γνωριμία, παρουσίαση των στόχων του σεμιναρίου. Εισαγωγική βιωματική άσκηση γνωριμίας και δεσίματος της ομάδας.

  • Διερεύνηση αναγκών-προσδοκιών

Ποιες είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες των συμμετεχόντων από την παρακολούθηση του σεμιναρίου, τι περιμένουν από την εισηγήτρια και το σεμινάριο.

  • Αναγνώριση θυμού. Τι είναι ο θυμός και από πού πηγάζει.

 

Μέσα από ομαδική διεργασία, μοίρασμα και βιωματικές ασκήσεις, θα αναγνωρίσουμε την προέλευση του θυμού, τα σημάδια και τις εκδηλώσεις του, καθώς και τις περιοριστικές πεποιθήσεις που έχουμε για το συναίσθημα του θυμού.

 

  • Διαχείριση θυμού. Βιωματική άσκηση σε ζευγάρια

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις σε ζευγάρια, θα μάθουμε πώς να αναγνωρίζουμε, να διαχειριζόμαστε και να εκφράζουμε αποτελεσματικά το θυμό μας. Με ποιους τρόπους επικοινωνούμε στους άλλους την ενόχληση και το θυμό  μας; Πόσο ξεκάθαρα επικοινωνούμε τις ανάγκες μας; Το κάθε ζευγάρι μοιράζεται την εμπειρία του με τους συμμετέχοντες στον κύκλο.

  • Μοίρασμα-Συζήτηση

Μοιραζόμαστε και συζητάμε την εμπειρία που είχαμε μέσω των βιωματικών ασκήσεων. Αναγνωρίζουμε τα μοτίβα επικοινωνίας που μας περιορίζουν, καθώς και αυτά που μας διευκολύνουν. Αναζητούμε νέους τρόπους έκφρασης.

  • Κλείσιμο

Αξιολογούμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις που γεννήθηκαν μέσα από το σεμινάριο, τα μοιραζόμαστε και αποχαιρετούμε τους συνοδοιπόρους μας. Τι παίρνουμε μαζί μας φεύγοντας και τι αφήνουμε.

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η εγγραφή και η καταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!

seminaria-gonewn