Menu Close

Πρώτη φορά μαμά

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο, οι εγγραφές άρχισαν.

Δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για να σας ενημερώσουμε για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

Ο ερχομός ενός παιδιού φέρνει μαζί του το τέλος μίας εποχής και την αρχή μίας νέας και άγνωστης.
Στην 3ωρη αυτή συνάντηση θα δοθεί η ευκαιρία να αναδυθούν και έπειτα να αποκωδικοποιηθούν τα συναισθήματα που βιώνει μία νέα μητέρα, με στόχο την εμψύχωση και την ενδυνάμωση της.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Έναρξη σεμιναρίου με τη συμμετοχή 8 ατόμων
Μέγιστος αριθμός ατόμων 12
Τιμή offerland/ εξοφληση κατα την εγγραφη 25€

Η μητρότητα συνοδεύεται από ποικίλα συναισθήματα που αναδύονται για πρώτη φορά στην ζωή μίας γυναίκας. Η αίσθηση της πληρότητας, της χαράς, της αγάπης που πλέον αποκτά μία νέα χροιά, συναισθήματα που δεν μοιάζουν με κανένα προηγούμενο, συνοδεύονται από την αγωνία και το άγχος του νέου ρόλου, της καινούριας εμπειρίας και της αίσθησης ευθύνης για τον άνθρωπο που ήρθε στην ζωή. Συχνά όλα μαζί γίνονται ένα συνονθύλευμα έντασης που εμπεριέχει την αγωνία, την ανησυχία ή ακόμα και την θλίψη. Ο ερχομός ενός παιδιού φέρνει μαζί του το τέλος μίας εποχής και την αρχή μίας νέας και άγνωστης.
Στην 3ωρη αυτή συνάντηση θα δοθεί η ευκαιρία να αναδυθούν και έπειτα να αποκωδικοποιηθούν τα συναισθήματα που βιώνει μία νέα μητέρα, με στόχο την εμψύχωση και την ενδυνάμωση της. Παρατίθενται ενδεικτικές πτυχές που θα καλυφθούν στην συγκεκριμένη ομάδα:
– Να εμπιστευτώ το ένστικτο μου ή να αφεθώ στην εμπειρία των παλαιότερων;
– Να βασιστώ στις συμβουλές που διαβάζω; Πώς να επιλέξω ποιες θα ακολουθήσω;
– Ανησυχώ μήπως μία λάθος κίνηση μου, προκαλέσει συναισθηματικό τραύμα στο παιδί
– Νιώθω ανήσυχα όταν κάποιος άλλος αναλαμβάνει την φροντίδα του παιδιού μου, ακόμη και αν πρόκειται για το σύντροφό μου
– Νιώθω πως ότι κάνω είναι λάθος, συχνά με κοιτούν επικριτικά οι άλλοι
– Διαφωνούμε με τον σύντροφό μου στην διαχείριση των αναγκών του βρέφους

Σημείωση: Τα παραπάνω παραδείγματα ορίζονται ως «ενδεικτικά», διότι κάθε ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός με διαφορετικές ανάγκες και ανησυχίες. Κατά συνέπεια δίνεται προτεραιότητα και έμφαση στις πραγματικές σας ανάγκες, τις οποίες μπορείτε –προαιρετικά- να καταγράψετε και να συζητήσετε με την εισηγήτρια και την υπόλοιπη ομάδα.

Σε περίπτωση που υπάρχει επιθυμία να συνεχιστούν οι συναντήσεις, θα είναι χαρά μας να δημιουργήσουμε σταθερή ομάδα με εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη συχνότητα, για να έχετε την δυνατότητα να μοιράζεστε τα μικρά και τα μεγάλα που προκύπτουν μέρα με τη μέρα και συνδέονται με τον πιο δικό σας άνθρωπο, το παιδί σας.

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας και η καταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!

seminaria-gonewn

 

antoniadou elisavet Αντωνιάδου Ελισάβετ. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1982. Είναι πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στην «Δημόσια Υγεία» από την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Κρήτης.
Η Μετεκπαίδευση της στην Ψυχοθεραπεία και την Εμψύχωση Ομάδων ολοκληρώθηκε το 2013, μετά από ένα 4ετές Πρόγραμμα Σπουδών, μέσω του ψυχοπαιδαγωγικού συστήματος της Μη Κατευθυντικής Παρέμβασης (NDI) στα Χανιά.
Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκινά από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» (2005), συνεχίζεται στην «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» Σύλλογο Υποστήριξης Εξαρτημένων από το Αλκοόλ Ατόμων και των Οικογενειών τους για πέντε χρόνια (2007 – 2012), ενώ για δύο χρόνια (2013-2015) εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ, στην Υπηρεσία Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης. Από τον Μάρτιο του 2016 απασχολείται επαγγελματικά στο «Κέντρο Ζωής» υποστηρίζοντας άτομα που ζουν με την HIV λοίμωξη. Από το 2010 έως σήμερα εργάζεται για την «ΕΑΡ», Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης και Υποστήριξης με την ιδιότητα του Σύμβουλου Ψυχικής Υγείας.

Extras
Την χαρακτηρίζουν οι ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες και η ικανότητά της να δημιουργεί δυνατές αλληλεπιδράσεις. Η στιγμή που την συνεπαίρνει και νιώθει βαθιά ικανοποίηση είναι εκείνη ακριβώς -κατά το κλείσιμο κάθε συνάντησης- όπου οι συμμετέχοντες εκφράζουν το συναίσθημα τους, διότι δεν είναι πάντα εύκολη η αποκωδικοποίηση από εμάς τους ίδιους και παράλληλα η κοινοποίηση στην υπόλοιπη ομάδα.
Νιώθει ότι ήρθαμε στην ζωή για να ζήσουμε ευτυχισμένοι και γι’ αυτό δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τα πάντα γύρω μας, παρά μόνο την εσωτερική μας ματιά. Απελευθερώνεται συναντώντας την οικογένεια της καρδιάς της, που είναι οι φίλοι της.