Menu Close

Παραγωγή Ραδιοφωνικής Εκπομπής

adio paragogos seminarialand evosmos

Παραγωγή Ραδιοφωνικής Εκπομπής

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο, οι εγγραφές άρχισαν.

Δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για να σας ενημερώσουμε για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

Για περισσότερα από 25 χρόνια τώρα το ραδιόφωνο παραμένει το πιο ελεύθερο, άμεσο και ανθρώπινο μέσο ενημέρωσης, ενώ έχει αποδειχθεί και το πιο “ανοικτό” σε νέους συντελεστές, ούτως ώστε να μπορούν να εκπέμψουν σε ερασιτεχνικό ή και επαγγελματικό επίπεδο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: (5 εβδομαδιαίες 3ωρες συναντήσεις)>>>15 ώρες
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Έναρξη σεμιναρίου με τη συμμετοχή 5 ατόμων
Μέγιστος αριθμός ατόμων 10
Τιμή 250€ (προκαταβολή 100€ + 3 δοσεις x 50€)

Το σεμινάριο «Παραγωγή Ραδιοφωνικής Εκπομπής» περιλαμβάνει μια σειρά θεωρητικών και κυρίως  πρακτικών μαθημάτων, που θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες την επάρκεια για να πραγματοποιήσουν την δική τους εκπομπή, ενώ μέσω των συζητήσεων και των εμπειριών της Μαίρης Μανζιέρη (Ραδιοφωνική Παραγωγός Μήνυμα 107,7 FM ) θα γίνουν πιο υποψιασμένοι ακροατές του ραδιοφώνου.

Την ιστορία πάντα την φτιάχνουν οι παρέες γι’ αυτό και το συγκεκριμένο σεμινάριο θα αποτελέσει μια δημιουργική παρέα ανταλλαγής απόψεων, μεθόδων και ποιοτικών χαρακτηριστικών σε σχέση με το ραδιόφωνο.

Το ραδιόφωνο είναι πολιτισμός, είναι τέχνη, είναι πολιτική άποψη και θέση, ενώ ταυτόχρονα έχει ρομαντισμό. Όλοι μας μπορούμε να το υπηρετήσουμε, να ψυχαγωγηθούμε αλλά και να ψυχαγωγήσουμε το κοινό, ωστόσο κρύβει τις δικές του τεχνικές και τα δικά του μυστικά.
Αυτά τα μυστικά θα αποκαλυφθούν ένα προς ένα στο σεμινάριο και μέσα από ελεύθερες συζητήσεις θα αναλυθούν όλα τα απαραίτητα βήματα για να καταλήξουν οι συμμετέχοντες στην παραγωγή διαφορετικών ειδών εκπομπής, όπως μουσικής, λόγου, συνέντευξης, ρεπορτάζ.

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!

dimosiografia-radiofono

 

Ενότητες σεμιναρίου

1. Ιστορική αναδρομή Ραδιοφώνου
– Πώς και από που ξεκίνησε
– Η είσοδός του στην Ελλάδα και η ραδιοφωνική πρωτοπορία της Θεσσαλονίκης
– Μουσείο Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης

2. Το ελληνικό ραδιόφωνο σήμερα
– Είδη σταθμών, το πρόγραμμα τους, το προφίλ και η εταιρική δομή τους
– Άδειες ραδιοφωνικών σταθμών

3. Φάσεις ραδιοφώνου
-Τι έγινε το 1990, τι ισχύει τώρα και τι ετοιμάζεται στο άμεσο μέλλον

4. Οι συσκευές του ραδιοφώνου
– Η λειτουργία του παραμικρού εξαρτήματος και κάθε εξειδικευμένης συσκευής σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό

5. Προετοιμασία και παρουσίαση ραδιοφωνικής εκπομπής
– Από την θεωρία στην εφαρμογή. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας Ραδιοφωνικός παραγωγός πριν την είσοδό του στο στούντιο και κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής

6. Ο ραδιοφωνικός λόγος
– Ορισμός της σωστής εκφώνησης. Τεχνικές άρθρωσης. Βασικοί κανόνες στο ραδιόφωνο
– Είδη εκπομπών
– Τεχνικές συνέντευξης, μουσικό πρόγραμμα, εκπομπές άποψης, ειδησεογραφικές εκπομπές, αφιερώματα

7. Το ραδιόφωνο στη Νέα Εποχή
– Ψηφιοποίηση των Μέσων, live streaming, δημιουργία site, κοινωνικά δίκτυα και η σύνδεσή τους με το ραδιόφωνο
– Ραδιοφωνική και Δημοσιογραφική δεοντολογία
– Ραδιοφωνικοί κανόνες σε σχέση με τους ακροατές, τους συναδέλφους και τα ανταγωνιστικά μέσα

8. Επαγγελματικές προοπτικές
Εις βάθος συζήτηση για την μετάβαση από τη ραδιοφωνική παραγωγή ως χόμπι στην αμειβόμενη εργασία. Διαφήμιση και Χορηγίες ραδιοφωνικής εκπομπής

Σακισλόγλου Άκης. Γεννήθηκε το 1975 στην Ευκαρπία. Σπούδασε δημοσιογραφία στο ΙΙΕΚ «Δέλτα» και «Ελληνικό Πολιτισμό» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών. Από τον «Sport 103» περνάει στον «Libero 107,4» όπου μέχρι και σήμερα εργάζεται ως μισθωτός δημοσιογράφος από το 2012. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στην καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Συγκαταλέγεται στα τακτικά μέλη της ΕΣΗΕΜ – Θ από το 2014 και παραμένει Εργασιακός Εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στα ιδιωτικά ραδιόφωνα. Είναι συνιδιοκτήτης των site PAOK24.com και newsfish.gr. Η μακρά πορεία του στο ραδιόφωνο ξεκίνησε το 1992 από το «Ράδιο Ενημέρωση» για να «φοιτήσει» διαδοχικά στο «Ράδιο Άποψη», «Ράδιο Εγνατία», «Σαφάρι Fm», «Ράδιο Έκφραση», «Μύθος 93,4», «Γαία Radio 89,4». Έχει «στήσει» αρκετά απ’ τα προαναφερθέντα ραδιόφωνα ως Υπεύθυνος Προγράμματος και από το 2007 ως το 2010 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη». Παράλληλα, από το 2002 και για 8 χρόνια διετέλεσε Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης και Υπεύθυνος ύλης στον Αγγελιοφόρο σε διάφορες θέσεις της εφημερίδας και των περιοδικών της. Πλέον ασχολείται με το Αθλητικό Ρεπορτάζ.

Extras

Περήφανος δημιουργός του καφέ – «Έντεχνον» (1999) και του μπαρ «Σάρωθρον» (2010). Τα –τουλάχιστον- 20 χρόνια εμπειρίας του στο ραδιόφωνο είναι η προφανής αφορμή για την εξειδίκευσή του και στο κομμάτι της ηχοληψίας, πέραν της ραδιοφωνικής παραγωγής και της παρουσίασης εκπομπής. Ανατροφοδοτείται με την φράση «Θα τα καταφέρω ό,τι κι αν γίνει», γιατί αποδεικνύει ότι η θέληση και η αποφασιστικότητα αποτελούν τα μεγαλύτερα όπλα για να πετύχουμε αυτά που ονειρευόμαστε. Γοητεύεται από ανθρώπους με ταλέντο, αλλά σέβεται ακόμα περισσότερο όσους τολμούν με κάθε κόστος να πάνε εκεί που αγαπούν περισσότερο, θεωρώντας ότι ίσως η αγάπη είναι τελικά το μεγαλύτερο ταλέντο.
«Κανείς δεν αγαπάει τον τεμπέλη» θα πει με χαμόγελο, διότι όλα στη ζωή θέλουν κόπο και προσπάθεια κι αυτό είναι που τα κάνει πολύτιμα.
Απελευθερώνεται, ανακεφαλαιώνει και συναντά καινούριες ιδέες όταν αθλείται, επιλέγοντας το τρέξιμο. Θέλει να μοιάσει στους δασκάλους του, εκείνους που τον βοήθησαν να βρει τον δρόμο του, όχι μόνον ως επαγγελματίας, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, γι’ αυτό και το μεγαλύτερο δώρο για εκείνον είναι να τον αποκαλέσει κάποιος «δάσκαλο».