Menu Close

Ο μαγικός κόσμος των κόμικς

magikos kosmos komiks

Ο μαγικός κόσμος των κόμικς

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο, οι εγγραφές άρχισαν.

Δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για να σας ενημερώσουμε για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

Μια πρώτη γνωριμία με λογισμικά παραγωγής ψηφιακών κόμικς και τη γλώσσα των κόμικς.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Έναρξη σεμιναρίου με τη συμμετοχή 12 ατόμων
Μέγιστος αριθμός ατόμων 20
Τιμή offerland/ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ 25€

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Μια πρώτη γνωριμία με λογισμικά παραγωγής ψηφιακών κόμικς και τη γλώσσα των κόμικς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Τα κόμικς είναι ένα αγαπημένο πολυτροπικό μέσο. Για να φτιάξεις όμως ένα κόμικ, δεν αρκεί να έχεις καλή εικονογράφηση και καλή ιστορία: θα πρέπει λόγος και εικόνα να συνδυάζονται αρμονικά και να αλληλοσυμπληρώνονται.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σεμιναρίου, θα δοθεί έμφαση στο κειμενικό μέρος των κόμικς μέσω συζήτησης και ασκήσεων δημιουργικής γραφής που θα εστιάζουν:
– στη σωστή χρήση σημείων στίξης και επιφωνημάτων
– στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων της ιστορίας μέσα από το διάλογο
– στο πως μεταφέρουμε σημαντικές πληροφορίες στον αναγνώστη μέσα από το διάλογο
– στην οικονομία της αφήγησης

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα ολιγοσέλιδο εγχειρίδιο (5 – 10 σελίδων) με:
– Θεωρητικό πλαίσιο δημιουργίας κόμικς
– Σχετική ορολογία
– Ηλεκτρονικές διευθύνσεις διαδικτυακών εφαρμογών δημιουργίας κόμικς

Σημείωση: Το σεμινάριο υποστηρίζεται από προτζέκτορα.

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας και η καταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!

 

alexandra mavridou

Αλεξάνδρα Μαυρίδου.  Γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μόνιμα. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε φιλολογία στο ΑΠΘ, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και Δημιουργική Γραφή σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Διδακτικής της Λογοτεχνίας στο ΑΠΘ. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, στη Δημιουργική Γραφή και στην αξιοποίησή της στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων.
Σχετικές εισηγήσεις της σε συνέδρια έχουν δημοσιευτεί στα οικεία Πρακτικά. Άρθρα της με θέματα σχετικά με τη Δημιουργική Γραφή έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονική περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις.
Υλοποιεί τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του Ομίλου έχει συνδιοργανώσει σχετικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και τον Β΄ Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής. Έχει οργανώσει και υλοποιήσει εργαστήρια και επιμορφώσεις σχετικές με τη Δημιουργική Γραφή σε ΚΔΒΜ (Οξυγόνο, Μεταίχμιο), στον Ιανό, στον Κωνσταντινίδη κτλ. Παράλληλα έχει δώσει σχετικές διαλέξεις στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.
Έχει επιμεληθεί και προλογίσει ποιητικές συλλογές και έχει συντάξει άρθρα & κριτικές. Συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό «24 γράμματα» στο λογοτεχνικό ένθετο «ΕΑΝ» και έχει δημοσιεύσει κείμενά της σε λογοτεχνικά και φιλολογικά περιοδικά (Λεξιτανίλ, Παρέμβαση κτλ). Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “Χρονικά”.
Γράφει ποίηση και πεζά σύντομης φόρμας.

Extras
Η Αλεξάνδρα της μεταδοτικότητας, της φαντασίας, του πάθους.
Οι σπουδαστές στα σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής τα οποία συντονίζει, είναι οι άνθρωποι που μπορούν με μια φράση τους να δημιουργήσουν μια μεγάλη ή μικρή “τομή” σε μια μέρα που φαίνεται όπως όλες οι άλλες: “Γράφοντας αλλάζω με τον τρόπο που εγώ θέλω. Είμαι θνητός αλλά έχω το θάρρος να ονειρεύομαι” (λόγια σπουδαστή).
Εκτονώνεται διαβάζοντας, γράφοντας, καταργώντας τους όρους και τα όρια. Η φράση που την αντιπροσωπεύει: “Πλίνθο πλίνθο τον μάταιο τούτο κόσμο ονειροκτίζω”.

rouvas giorgos Γιώργος Ρουβάς.   Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακό επίπεδο και Πληροφοριακά Συστήματα σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αξιοποίηση των ΤΠΕ και της Δημιουργικής Γραφής στην εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα επιμόρφωσης και σεμινάρια με θέμα την αξιοποίηση της Δημιουργικής Γραφής στην εκπαίδευση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σε ιδιωτικούς φορείς.
Σχετικές εισηγήσεις του σε συνέδρια έχουν δημοσιευτεί στα οικεία Πρακτικά. Άρθρα του με θέματα σχετικά με τη Δημιουργική Γραφή έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονική περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επιμελητής των εκδόσεων του Ομίλου και σχεδιαστής και διαχειριστής της ιστοσελίδας του. Έχει οργανώσει και υλοποιήσει εργαστήρια και επιμορφώσεις σχετικές με τη Δημιουργική Γραφή σε ΚΔΒΜ (Οξυγόνο, Μεταίχμιο), στον Ιανό, στον Κωνσταντινίδη κτλ. Παράλληλα έχει δώσει σχετικές διαλέξεις και έχει υλοποιήσει εργαστήρια στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.
Έχει δημοσιεύσει κείμενά του σε λογοτεχνικά περιοδικά.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική. Γράφει ποίηση και μυθιστορία.

Extras
Εφευρετικός με φαντασία. Ανακαλεί μια φράση σπουδαστή του, που σχηματίζει χαμόγελα: “Σημασία δεν έχει ποιο χάρτη φαίνεται να ακολουθείς, αλλά ποιος χάρτης σε ταξιδεύει”.
Πιστεύει πως αυτό που χαρακτηρίζει ένα όμορφο μυαλό είναι η ικανότητά του να χρησιμοποιεί μεγεθυντικό φακό και να τροφοδοτεί την καρδιά του με το μεγαλείο μικρών, ασήμαντων στιγμών και μικροσκόπιο για να φιλτράρει τα μεγάλα και σημαντικά, για να μην πονέσει το στομάχι του.
Στις στιγμές της εκτόνωσής του παρατηρεί, καταγράφει, διαστρεβλώνει, ιστοριοποιεί.