Menu Close

Γέφυρες Επικοινωνίας

gefyres epikoinwnias

Γέφυρες Επικοινωνίας

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο, οι εγγραφές άρχισαν.

Δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για να σας ενημερώσουμε για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας.

Πόσες φορές δεν μας έχει συμβεί μια απλή συζήτηση, να οδηγήσει σε απρόσμενη έκρηξη; Τι ακριβώς λέει το παιδί μας, οι γονείς μας, ο σύντροφος, ο σύζυγος, ο εργοδότης μας, τι τελικά αντιλαμβανόμαστε και πώς θα βοηθούσε να εκφραστούμε πιο επικοινωνιακά; Πόσο καθοριστικό είναι το μη λεκτικό κομμάτι της επικοινωνίας και τα προσωπικά μας βιώματα στον τρόπο που αυθόρμητα ερμηνεύουμε όσα ακούμε; Υπάρχει τρόπος ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές, όπου η ένταση “χτυπάει κόκκινο”, να διαχειριστούμε τον διάλογο με τρόπο που να μην μας κάνει να φτάνουμε στα άκρα;

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης
Έναρξη σεμιναρίου με τη συμμετοχή 12 ατόμων
Μέγιστος αριθμός ατόμων 20
Τιμή offerland/ εξοφληση κατά την εγγραφή 25€

Ο τρόπος που επικοινωνούμε καθορίζει κάθε σχέση στην οποία συμμετέχουμε, είτε προσωπική, είτε επαγγελματική. Οι σχέσεις με τη σειρά τους είναι σημαντικές για την ποιότητα ζωής και την προσωπική μας ανάπτυξη και αντικατοπτρίζουν την κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε. Η απεικόνιση της κοινωνίας δείχνει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε μεταξύ μας σε όλα τα επίπεδα: διαπροσωπικό, οικογενειακό, συζυγικό, συντροφικό, εργασιακό. Όταν υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία, αδυνατούμε να εκφράσουμε ξεκάθαρα τις ανάγκες και σκέψεις μας, να εκδηλώσουμε τα συναισθήματά μας και με την έλλειψη αυτής απομακρυνόμαστε ουσιαστικά από τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν.

Σε αυτό το σεμινάριο θα αναγνωρίσουμε τα μοτίβα επικοινωνίας που μας δυσκολεύουν και θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους έκφρασης, που θα μας διευκολύνουν σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων που έχουμε δημιουργήσει στη ζωή μας.

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας και η καταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

 

  1. Συνάντηση-Γνωριμία-Αυτοπαρουσίαση

Παρουσίαση της εισηγήτριας και όλων των συμμετεχόντων στον κύκλο της ομάδας, γνωριμία, παρουσίαση των στόχων του σεμιναρίου. Εισαγωγική  βιωματική άσκηση γνωριμίας και επικοινωνίας.

  1. Διερεύνηση αναγκών-προσδοκιών

Ποιες είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες των συμμετεχόντων από την παρακολούθηση του σεμιναρίου, τι περιμένουν από την εισηγήτρια και το σεμινάριο.

  1. Τι είναι επικοινωνία

Επικοινωνία είναι η μετάδοση και ανταλλαγή μηνυμάτων που πραγματοποιείται ανάμεσα σε ομιλητή και ακροατή. Η επικοινωνία μπορεί να είναι λεκτική ή μη λεκτική. Θα διερευνήσουμε και τις δύο μορφές επικοινωνίας, μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

 

  1. Βιωματική άσκηση σε ζευγάρια

Μέσα από ασκήσεις μαθαίνουμε να ακούμε τον άλλο και να εκφραζόμαστε ξεκάθαρα. Το κάθε ζευγάρι μοιράζεται την εμπειρία του με τους συμμετέχοντες στον κύκλο. Πώς επικοινωνώ στους άλλους τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα συναισθήματά μου; Πώς εκφράζομαι για να με ακούσουν και να γίνω κατανοητός/ή; Πως γνωρίζω ότι με έχουν ακούσει και έχω γίνει κατανοητός/ή;

  1. Συζήτηση της Εμπειρίας του σεμιναρίου

Μοιραζόμαστε και συζητάμε την εμπειρία μας, μέσω των βιωματικών ασκήσεων που προηγήθηκαν. Αναγνωρίζουμε τα μοτίβα επικοινωνίας που μας περιορίζουν, καθώς και αυτά που μας διευκολύνουν. Αναζητούμε νέους τρόπους επικοινωνίας.

  1. Κλείσιμο

Αξιολογούμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις που γεννήθηκαν μέσα από το σεμινάριο, τα μοιραζόμαστε και αποχαιρετούμε τους συνοδοιπόρους μας. Σκεφτόμαστε τι παίρνουμε μαζί μας φεύγοντας και τι αφήνουμε πίσω μας.

Μπαμπέτα Ιωάννα. Ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως Ψυχολόγος, Συστημική και μη Κατευθυντική Ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια κι οικογένειες, καθώς κι ως Εμψυχώτρια Ομάδων Προσωπικής Ανάπτυξης κι Αυτογνωσίας. Είναι πτυχιούχος  Ψυχολογίας ΑΠΘ, ενώ έχει ολοκληρώσει δύο 4ετή προγράμματα Μεταπτυχιακού Επιπέδου στη «Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία» και  στη «Μη Κατευθυντική-Παρεμβατική Ψυχοθεραπεία». Έχει εκπαιδευτεί στην Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία (2ετής διάρκεια σπουδών). Διαθέτει 6ετή εμπειρία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Συμβουλευτικής στην Απασχόληση και διευρυμένη προϋπηρεσία ως ψυχολόγος στο χώρο του νοσοκομείου με θεραπευτικές ομάδες ασθενών, ομάδες χορού, παραμυθιού, τραγουδιού, ιατρικών θεμάτων, προσωπικού. Για δύο χρόνια συντόνισε ως ψυχοθεραπεύτρια και εμψυχώτρια ομάδες στο Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει εμπειρία και στην θεραπευτική ιππασία για παιδιά. Από το 2004 ασχολείται με Yoga και εναλλακτικές σωματικές θεραπείες ως Yoga Instructor, Reiki Master Teacher και Reiki Practitioner.

Extras

Αγαπημένος της στίχος , που συνδέεται απόλυτα με την ψυχοθεραπευτική διαδικασία: «Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή». Εδώ και 15 χρόνια συναντά την αρμονία και την απελευθέρωση με τη γιόγκα, το χορό και άλλες σωματικές δραστηριότητες. Είναι ο δικός της τρόπος να έρθει σε επικοινωνία με το σώμα της και να ανακαλύψει νέους τρόπους έκφρασης. Όταν ταξιδεύει αισθάνεται ότι διευρύνονται οι ορίζοντές της και η κατανόησή της απέναντι στον κόσμο.