Αν σας αρέσει να ασχολείστε με χειροποίητες κατασκευές και ψάχνετε τρόπους και μέσα για κάτι διαφορετικό, οι κατασκευές από ξύλο θα σας ενθουσιάσουν! Τα ξύλινα κοσμήματα και αξεσουάρ είναι ήδη πολύ δημοφιλή στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια πρωτο-εμφανίστηκαν, τα ξύλινα γυαλιά που εντυπωσίασαν με την απλότητά και τη μοναδικότητά τους. Το ξύλο είναι ένα εύχρηστο υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον με πολλές δυνατότητες επεξεργασίας και διακόσμησης για μοναδικά αποτελέσματα.

Στο σεμινάριο «Ξύλινος κόσμος» προσφέρονται οι βασικές γνώσεις για να ανακαλύψετε τις τεχνικές και δυνατότητες του ξύλου, να δημιουργήσετε μοναδικά και κομψά αντικείμενα και κυρίως να αποκτήσετε τις βάσεις για να μπορέσετε σταδιακά να εξελίξετε τις ικανότητές σας και να γίνεται δημιουργοί των δικών σας ξεχωριστών έργων!

Στον «Ξύλινο Κόσμο» θα έρθετε σε επαφή με τη δημιουργία μικρών χειροποίητων διακοσμητικών αντικειμένων, παιχνιδιών και κοσμημάτων με πρώτη ύλη το ξύλο. Θα εξοικειωθείτε με τα βασικά εργαλεία και υλικά που χρειάζονται και θα εξασκηθείτε σε ποικίλα δημιουργικά θέματα.

Το κάθε μάθημα χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη:

1. Το πρώτο μέρος αφορά την κοπή του ξύλου, ώστε να δημιουργηθεί το βασικό περίγραμμα του αντικειμένου με βάση ορισμένα πατρόν που θα προσφέρονται από την εισηγήτρια. Τα κομμάτια ξύλου που θα χρησιμοποιηθούν είναι μικρού πάχους (3-5 χιλιοστών) και εύχρηστα προς όλους, ιδανικά για χειροποίητες κατασκευές.

2. Στο δεύτερο μέρος θα γίνει η διακόσμηση του ξύλινου αντικειμένου, μέσα από μια πληθώρα επιλογών. Στο τέλος κάθε μαθήματος οι συμμετέχοντες παίρνουν το προσωπικό τους αντικείμενο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε για τους ίδιους, είτε ως δώρο στα αγαπημένα τους πρόσωπα! Συνολικά στον κύκλο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα καταφέρουν να διαμορφώσουν διάφορα μοναδικά έργα και κυρίως να αποκτήσουν τις γνώσεις για να δημιουργήσουν στο μέλλον ακόμα περισσότερα.

Σημειώσεις: 

  • Ολιγάριθμο τμήμα 5 συμμετεχόντων 
  •  Στο συνολικό ποσό του σεμιναρίου (160 ευρώ) περιλαμβάνεται και το κόστος υλικών/ εργαλείων ύψους 20 ευρώ, που χρειάζονται ανά συμμετέχοντα προς ατομική χρήση. Τα υπόλοιπα απαραίτητα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι δώρο της Seminarialand!
  • Η συνάντηση στις 28/10/ 2016 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω Εθνικής Εορτής, αλλά  σε συνεννόηση με την εισηγήτρια και τους συμμετέχοντες θα μεταφερθεί σε διαφορετική ημέρα ή απευθείας στην επόμενη εβδομάδα.

(Η φωτογραφία που συνοδεύει το σεμινάριο είναι ενδεικτική του στυλ των σχεδίων που θα παραχθούν).

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!

texni-xeirotexnia