Πόσες φορές δεν μας έχει συμβεί μια απλή συζήτηση, να οδηγήσει σε απρόσμενη έκρηξη; Τι ακριβώς λέει το παιδί μας, οι γονείς μας, ο σύντροφος, ο σύζυγος, ο εργοδότης μας, τι τελικά αντιλαμβανόμαστε και πώς θα βοηθούσε να εκφραστούμε πιο επικοινωνιακά; Πόσο καθοριστικό είναι το μη λεκτικό κομμάτι της επικοινωνίας και τα προσωπικά μας βιώματα στον τρόπο που αυθόρμητα ερμηνεύουμε όσα ακούμε; Υπάρχει τρόπος ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές, όπου η ένταση «χτυπάει κόκκινο», να διαχειριστούμε τον διάλογο με τρόπο που να μην μας κάνει να φτάνουμε στα άκρα;

Ο τρόπος που επικοινωνούμε καθορίζει κάθε σχέση στην οποία συμμετέχουμε, είτε προσωπική, είτε επαγγελματική. Οι σχέσεις με τη σειρά τους είναι σημαντικές για την ποιότητα ζωής και την προσωπική μας ανάπτυξη και αντικατοπτρίζουν την κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε. Η απεικόνιση της κοινωνίας δείχνει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε μεταξύ μας σε όλα τα επίπεδα: διαπροσωπικό, οικογενειακό, συζυγικό, συντροφικό, εργασιακό. Όταν υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία, αδυνατούμε να εκφράσουμε ξεκάθαρα τις ανάγκες και σκέψεις μας, να εκδηλώσουμε τα συναισθήματά μας και με την έλλειψη αυτής απομακρυνόμαστε ουσιαστικά από τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν.

Σε αυτό το σεμινάριο θα αναγνωρίσουμε τα μοτίβα επικοινωνίας που μας δυσκολεύουν και θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους έκφρασης, που θα μας διευκολύνουν σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων που έχουμε δημιουργήσει στη ζωή μας.

 

  1. Συνάντηση-Γνωριμία-Αυτοπαρουσίαση

Παρουσίαση της εισηγήτριας και όλων των συμμετεχόντων στον κύκλο της ομάδας, γνωριμία, παρουσίαση των στόχων του σεμιναρίου. Εισαγωγική  βιωματική άσκηση γνωριμίας και επικοινωνίας.

  1. Διερεύνηση αναγκών-προσδοκιών

Ποιες είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες των συμμετεχόντων από την παρακολούθηση του σεμιναρίου, τι περιμένουν από την εισηγήτρια και το σεμινάριο.

  1. Τι είναι επικοινωνία

Επικοινωνία είναι η μετάδοση και ανταλλαγή μηνυμάτων που πραγματοποιείται ανάμεσα σε ομιλητή και ακροατή. Η επικοινωνία μπορεί να είναι λεκτική ή μη λεκτική. Θα διερευνήσουμε και τις δύο μορφές επικοινωνίας, μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

 

  1. Βιωματική άσκηση σε ζευγάρια

Μέσα από ασκήσεις μαθαίνουμε να ακούμε τον άλλο και να εκφραζόμαστε ξεκάθαρα. Το κάθε ζευγάρι μοιράζεται την εμπειρία του με τους συμμετέχοντες στον κύκλο. Πώς επικοινωνώ στους άλλους τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα συναισθήματά μου; Πώς εκφράζομαι για να με ακούσουν και να γίνω κατανοητός/ή; Πως γνωρίζω ότι με έχουν ακούσει και έχω γίνει κατανοητός/ή;

  1. Συζήτηση της Εμπειρίας του σεμιναρίου

Μοιραζόμαστε και συζητάμε την εμπειρία μας, μέσω των βιωματικών ασκήσεων που προηγήθηκαν. Αναγνωρίζουμε τα μοτίβα επικοινωνίας που μας περιορίζουν, καθώς και αυτά που μας διευκολύνουν. Αναζητούμε νέους τρόπους επικοινωνίας.

  1. Κλείσιμο

Αξιολογούμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις που γεννήθηκαν μέσα από το σεμινάριο, τα μοιραζόμαστε και αποχαιρετούμε τους συνοδοιπόρους μας. Σκεφτόμαστε τι παίρνουμε μαζί μας φεύγοντας και τι αφήνουμε πίσω μας.

 

Κατοχύρωση θέσης

Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η εγγραφή σας και η καταβολή του ποσού, που αναγράφεται στις πληροφορίες του σεμιναρίου, εντός 5 ημερών από την αποστολή της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τρόποι πληρωμής εδώ.

Περιηγηθείτε σε όλα τα σεμινάρια της κατηγορίας!  

psixologia-prosopiki-anaptixi