Γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μόνιμα. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε φιλολογία στο ΑΠΘ, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και Δημιουργική Γραφή σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Διδακτικής της Λογοτεχνίας στο ΑΠΘ. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, στη Δημιουργική Γραφή και στην αξιοποίησή της στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων.
Σχετικές εισηγήσεις της σε συνέδρια έχουν δημοσιευτεί στα οικεία Πρακτικά. Άρθρα της με θέματα σχετικά με τη Δημιουργική Γραφή έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονική περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις.
Υλοποιεί τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του Ομίλου έχει συνδιοργανώσει σχετικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και τον Β΄ Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής. Έχει οργανώσει και υλοποιήσει εργαστήρια και επιμορφώσεις σχετικές με τη Δημιουργική Γραφή σε ΚΔΒΜ (Οξυγόνο, Μεταίχμιο), στον Ιανό, στον Κωνσταντινίδη κτλ. Παράλληλα έχει δώσει σχετικές διαλέξεις στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.
Έχει επιμεληθεί και προλογίσει ποιητικές συλλογές και έχει συντάξει άρθρα & κριτικές. Συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό «24 γράμματα» στο λογοτεχνικό ένθετο «ΕΑΝ» και έχει δημοσιεύσει κείμενά της σε λογοτεχνικά και φιλολογικά περιοδικά (Λεξιτανίλ, Παρέμβαση κτλ). Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Χρονικά».
Γράφει ποίηση και πεζά σύντομης φόρμας.

Extras
Η Αλεξάνδρα της μεταδοτικότητας, της φαντασίας, του πάθους.
Οι σπουδαστές στα σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής τα οποία συντονίζει, είναι οι άνθρωποι που μπορούν με μια φράση τους να δημιουργήσουν μια μεγάλη ή μικρή «τομή» σε μια μέρα που φαίνεται όπως όλες οι άλλες: «Γράφοντας αλλάζω με τον τρόπο που εγώ θέλω. Είμαι θνητός αλλά έχω το θάρρος να ονειρεύομαι» (λόγια σπουδαστή).
Εκτονώνεται διαβάζοντας, γράφοντας, καταργώντας τους όρους και τα όρια. Η φράση που την αντιπροσωπεύει: «Πλίνθο πλίνθο τον μάταιο τούτο κόσμο ονειροκτίζω».